ALL in | Studio се забърка в един доста интересен проект, свързан с храна, вино и още нещо 🙂 Правейки проучвания, изследвайки философията и все повече навлизайки в територията на гастрономията и хубавото вино, се оказа, че да готвиш е, като да правиш Архитектура и интериорен дизайн – храната е общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, естетика и интелектуално предизвикателство!
Вкусът към архитектурата е като вкусът на храната.
Храната трябва да доставя удоволствие. ТЯ е израз на цивилизацията ни, както и на отношението ни към живота. ТЯ трябва да доставя удоволствие – с вида, аромата и вкуса си.
Същото като с пространствата, които обитаваме! Същото!
Друго – хубавото вино е отлежалото вино … добрият дизайн е премисленият, отлежал в главата дизайн…този, който не се прави от днес за утре…
Храната се отразява пряко на здравето и настроението ни. Хипократ е казал, че лекарството трябва да е храна, а храната – лекарство.
Да сготвиш вкусно – мамка му! Това е като да изпроектираш сграда, интериор и да се изкефиш от това, което си направил! Да си доволен от това, че хората се кефят и живеят пълноценно на място, проектирано от теб!
Да съчетаеш храната с хубаво, качествено вино пък е, като да съчетаеш правилно материалите, цветовете и текстурите! Виното – съвършеният партньор на вкусната храна….Нещо като светлината, без която щеше да има …НИЩО!
Оказва се, че тайната на добрата храна е в продуктите. Без качествени продукти няма вкусна и полезна храна. Познайте какво! :). Без качествени материали няма качествена архитектура – fast food продукти еднодневка, който няма никаква стойност.
В заключение :
“Архитектурата е храна за окото и изживяване за душата!”
ALL in Studio