Какво се случва когато истински архитекти срещнат софтуерни архитекти?
  • Нов супер як интериорен дизайн на апартамент на ИТ с хилядите жички и автоматизация, която прави паста с щракането на два пръста!?
  • Офис на ИТ компания с много джаджи и пространства за релакс и игра!?
  • Гледат се любовно и се чудят защо другия се е облякъл толкова идиотски…

Е..отговорът е нито едно от трите…нито АutoCAD или 3DSmax…Отговорът е OFFICERND!!!

Joint work of architects and programmers over an office project

Историята започва с Миро, който стана известен с напускането си на Телерик. Та…Миро е Тeam leader и на няколко месеца му се налага да организира нови пространства за екипите си. И тъй като в Телерик нямат архитект, който да помага, то всеки от Team Leader-ите сами чертаят разположението на бюрата в офисите си, което води до неприятен резултат…почти винаги тяхното решение e просто SUCKS! /това ви го гарантирам и аз като архитект/.

Имайки този проблем Миро решава, че ще напише софтуер, който помага с организирането на офис пространствата…ще дава варианти на множество решения и също така ще бъде лесен за ползване от всеки. За да направи това обаче, той се нуждае от архитектурна помощ…и тук идва ALL in Studio, за да се включим в мечтата на Миро.

Резултатът е OfficeRND – уеб базиран софтуер, който могат да ползват всички! Който помага и дава решения според всяко пространство.  Звучи бързо, лесно и евтино…ДА, ТАКА Е!

Office space organization software

Какво точно прави “нещото”:
  • Дава готови решения и варианти как най-добре може да конфигурирате офис пространството.
  • Позволява сами да преработите разпределението си и когато например разположите някое бюро в близост до климатик, съответно излиза един червен знак, който казва “Човече…решението ти е SUCKS”. И прочее подобни безумия, които ще забележите след като вече сте вкарали хората да работят там.
  • Прави инвентаризация на мебелите според размера, цената и прочее.
  • Следи кой къде стои.
  • И прочее и прочее други яки гъзариики, от които има нужда всеки CEO, HR или Facility Manager.

Office space organization software Office space organization software

Още един пример:

Вие сте собственик на малка бизнес сграда – до 5 етажа и до 400-500 м2 на етаж. Не искате да плащате тлъст хонорар на архитект, за да ви направи множество варианти, които да предлагате на потенциални клиенти. С OfficeRND ще може да свършите това нещо сам…или дори вашата секретарка. Още по-добрата оферта – клиентът ще може сам да мести, ротира и играе с пространствата, за да прецени сам…бързо, семпло и лесно!

Към днешна дата софтуерът е в процес на разработка и в идните 3 месеца ще бъде напълно доразвит и завършен!

Това, което може да направите за Миро и компания, е да влезете на www.officernd.com и да започнете да цъкате и да дадете обратна връзка какво не ви харесва и как може да бъде доразвит софтуера!

Приятна игра с програмката и чакаме вашите коментари! :)

Повече за Миро – в личния му блог – http://sofiavalley.com/

Както и една интересна статия в в. Капитал: – http://www.capital.bg/vestnikut/capital/k2/kompanii/2015/03/06/2485973_ideia_za_chetiri_meseca_i_edin_milion/

ALL in Studio