Неделя еее! :)

Чудите се какво да правите цял ден и докато се начудите денят вече е минал. Нека разчупим обстановката и разнообразим малко обикновените сериали по телевизията. Ако търсите нещо, с което едновременно да разнообразите скучната неделя и да се вдъхновите, то нашите 5 предложения са точно за вас!

неделно_кино

1)  OBJECTIFIED, URBANIZED или  HELVETICA.

Това си е направо предложение 3 в 1…Дизайн трилогията на Gary Hustwit. Objectified фетишизира манията по индустриялния дизайн и всичко свързано с “правенето” на предмети. Urbanized ни развежда из най-яко направените градове в Света, запознава ни с редица транспортни проблеми и тяхното решение (кръговите в София определено не са такова…Да…Диков, знаеш си…и ти, Фандъкова!). А Helvetica ни потапя в необятните води на топографията! Задължително за всеки!

2)  GUCCI: THE DIRECTOR


Всички знаем за GUCCI, но този филм ни отвежда зад сцената и директно в кухнята на бранда. Филмът следва всяка стъпка на бившият криейтив директор Фрида Джанини за година и половина. Уникален!

3)  BILL CUNNINGHAM NEW YORK


“Щрак веднъж…щрак втори път…или ще те игнорира” – така го описва главният редактор на Vogue Anna Wintour…А той е Бил Кънигам, уличният моден фотограф на New York Times….Води колонката си в прословутия вестник повече от 30 години! Филмът изследва живота му по време и извън работа…Както и достатъчно интервюта на известни личности, които е фотографирал…или подразнил…

4)  JIRO DREAMS OF SUSHI


Шансовете да не сте чували за Джиро клонят към минимум. Е, и ние не оставаме назад! Джиро е най-известният майстор на суши в цял свят! Резервациите при него са година напред! Не можем да опишем с текст какво и как! Трябва да се гледа! Задължително!

5)  LIFE IN A DAY


Вдъхновяващ! Това можем да кажем за този ден….ъъ..филм! Хората, създали тази кино творба канят хората от цял свят да снимат един единствен свой ден /24.07.2010 в случая/, след което събират части от 80 хил. видеа и ги сглобявт в 94 минутен филм. Нечовешко добро! А и доста бюджетно :) като се има предвид какъв хонорар е можел да вземе Брад или който и да е друг холивудски перчем, за да участва :)

Това са нашите неделни предложения за тази седмица! Надяваме се поне едно от тях да хване окото ви. Приятно гледане!

6)  BONUS – 20-те най-добри ТЕД видеа за всички времена.

Screen Shot 2015-02-08 at 12.59.49 PM

Коментарът е излишен…знаете за какво става въпрос! Just watch!

ALL in Studio