ALL in | Studio се забърка в един доста интересен проект, свързан с храна, вино и още нещо :) Правейки проучвания, изследвайки философията и все повече навлизайки в територията на гастрономията и хубавото вино, се оказа, че да готвиш е, като да правиш Архитектура и интериорен дизайн – храната е общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество, естетика и интелектуално предизвикателство!

Порция обяд състоящ се от сьомга, червени боровинки и кореноплодни зеленчуци.

Вкусът към архитектурата е като вкусът на храната.

Храната трябва да доставя удоволствие. ТЯ е израз на цивилизацията ни, както и на отношението ни към живота. ТЯ трябва да доставя удоволствие – с вида, аромата и вкуса си.

Същото като с пространствата, които обитаваме! Същото!

Друго – хубавото вино е отлежалото вино … добрият дизайн е премисленият, отлежал в главата дизайн…този, който не се прави от днес за утре…

Храната се отразява пряко на здравето и настроението ни. Хипократ е казал, че лекарството трябва да е храна, а храната – лекарство.

Да сготвиш вкусно – мамка му! Това е като да изпроектираш сграда, интериор и да  се изкефиш от това, което си направил! Да си доволен от това, че хората се кефят и живеят пълноценно на място, проектирано от теб!

Да съчетаеш храната с хубаво, качествено вино пък е, като да съчетаеш правилно материалите, цветовете и текстурите! Виното – съвършеният партньор на вкусната храна….Нещо като светлината, без която щеше да има …НИЩО!

Казано безапелационно ясно от Шекспир : „…Когато луната изгрява , не ще да виждаме свещта…”

Бутилка и две чаши червено вино, хляб и зеленчуци

Оказва се, че тайната на добрата храна е в продуктите. Без качествени продукти няма вкусна и полезна храна. Познайте какво! :). Без качествени материали няма качествена архитектура – fast food продукти еднодневка, който няма никаква стойност.

В заключение :

“Архитектурата е храна за окото и изживяване за душата!”

ALL in Studio