Драги сънародници, скъпи съграждани и другари! :)

Нашата поредица от теми, в които ви правим съпричастни към всички процеси от проектирането и изпълнението на един проект за интериорен дизайн и неговото изпълнение е на път да завърши. С днешната предпоследна тема ще завършим одисеята на един от проектите си с последната фаза – мебелите и всички други дребни детайли преди да изчистим и издадем обекта.

Тransparent coat hangers

Преди да бъдат изработени и монтирани мебелите ни, трябва предварително да сме поръчали и доставили кухненските уреди – фурни, хладилник, миялни и т.н. на мебелистите, за да могат да си вземат точни размери и мерки за вграждането им. В нашия проект уредите са избрани и поръчани още в процеса на проектиране, така, че всичко си пасва до последния милиметър.

Furniture and electrical appliances in the kitchenСлед като сме сигурни, че в кухнята всичко е наред, се пренасяме в спалните и баните, където има не по-малко важни и трудни детайли за изпълнение. Фугата на мебелта съвпада с фугата на плочката … това в магазините за плочки, където предлагат “безплатен интериорен дизайн” не съм много убеден, че ще се случи :)

Bathroom furniture and details

След мебелите, идва ред на монтажа на осветителните тела и тестването им :)

lampi-interior-allinВсичко свети :). Готови сме да монтираме первазите, да боядисаме финално там, където има поражения … а и да разбира се – да проверим все пак работи ли винарната!? :)

A small household wine case and wine bottles

Check complete, виното е перфектно :). Със следващия си пост по темата ще споделим професионални снимки от обекта, както и някои детайли и идеи, пазени до последно за изненада :). Надяваме се да ви е било интересно и да сме успели да променим мнението ви, че интериорният дизайн е просто боядисване на няколко стени и избиране на пердета.

Разгледайте финално всички фази, през които минахме и бъдете търпеливи до финалната фотосесия :)

Благодарим ви, че следихте всички теми и бяхте съпричастни!

Част 1 – Заданието.
Част 2 – Решението.
Част 3 – Визуализациите.
Част 4 – Работните проекти.
Част 5 – Ремонтът започва с новите стени.
Част 6 – Инсталациите.
Част 7 – Запечатване и мазилка
Част 8 – Тавани и малка баня.
Част 9 – Плочки коридор, кухня и баня.
Част 10 – Банята.
Част 11 – Боя и паркет
 
ALL in Studio