Дъждовете свършиха, лятото дойде, а ние станахме като бг-мама – Интериорен дизайн и ремонт – Тема N+1 :) Възползваме се от топлия сезон и искаме да завършим проекта максимално бързо, за да може до началото на есента да сме приключили. Всичко е поръчано и дошло на обекта, чака да се монтира и използва. След като положихме облицовките в кухнята, малката баня и коридора, инсталирахме метална конструкция за тежката мивка от технически камък в родителската спалня, следва да облечем и цялата баня с плочки.

IMG_5780

Bath_tiles

След това идва часът на страшната истина – дали ваната, която сме поръчали специално за този обект с точни размери, влизащи между щранг и комин, ще влезе…стискаме палци…ииии ИН сме :) на косъм…буквално :)

DuravitСлед успешен воден тест всичко е наред и можем да затворим челото на ваната, да инсталираме смесителя и да изградим стъпалото по проект. След него разбира се, подово отопление за по-бързо съхнене и комфорт.

Baththub

Идва на ред на един пипкав и сложен детайл – изграждането на ниша, която следва продължението на ваната. Всичко трябва да е по точен детайл и изпълнено на косъм! За целта на помощ идва лазарът и точната ръка на майстора.

Bath_fuga

Слагаме стъклото в скрит детайл в картона и воала…банята е готова :)

IMG_7976

…..

A преди да сложим ваната, вижте какво направихме:

Част 1 – Заданието.
Част 2 – Решението.
Част 3 – Визуализациите.
Част 4 – Работните проекти.
Част 5 – Ремонтът започва с новите стени.
Част 6 – Инсталациите.
Част 7 – Запечатване и мазилка
Част 8 – Тавани и малка баня.
Част 9 – Плочки коридор, кухня и баня.