Продължаваме с отчета си по работата на обекта :) До тук сме преправили всички инсталации, запечатахме стените и поизправихме пода. Което означава, че КРАЙ с промените и позициите на ключове, контакти, осветителни тела, ВиК излази и климатици. На дневен ред са окачените тавани, детайлите по баните и разбира се, лепенето на плочки.

Interior design project by ALL in Studio

Всеки детайл, всеки кабел, всеки сантиметър е предварително разчертан, за да не се правят свободни съчениеня на обекта и за да не се преправя по 10 пъти след това. Нашият технически ръководител – инж. Коцето Янчев следи изкъсо дали всичко се случва така както е на чертежа. Или с други думи – лопата в ръката на архитекта е като палката на диригента. Просто оркестърът е по-корав :) :) :)

Repairs and design

След всички процеси, в които е включен гипсокартонът, продължаваме с неговата обработка в баните – образуване на ниши и съответно задължителната му хидроизолация! Всички елементи за вътрешната инсталация – вградени казанчета, смесители, тръби, канали, са положени. Време е да поставим коритото от технически камък, което сме поръчали по индивидуален размер за едната от баните. Ако не пасне, трябва да съборим стените и да ги изградим наново…така, че рискът е голям и ще ни струва няколко хиляди лева ако не сме направили всичко до милиметър.

Repairing the bathroom and laying underfloor heating

За наше спокойствие всичко си дойде на мястото и на другия ден монтирахме и подовото отопление, което е задължително за топлина, комфорт и уют в банята през зимата! Плочите, които сме поръчали за под са отново нестандартен и голям размер (120х60), изключително скъпи са и за това не можем да си позволим да ги чупим излишно. Правим симулативен “под” с точно редене и позиция на сифона преди да ги положим и залепим. И накрая, но не последно място – мозайката по стените, която полагаме с помощта на лазер за точно и прецизно нивелиране!

Repairing the bathroom and laying underfloor heating

За сега оставяме тази баня на спокойствие и другата седмица продължаваме с другата. А междувременно в офиса ни дойде осветлението :) Очакваме мнението ви за него :)

Interior lighting

Stay tuned и междувременно разгледайте какво направихме до тук:

Част 1 – Заданието.
Част 2 – Решението.
Част 3 – Визуализациите.
Част 4 – Работните проекти.
Част 5 – Ремонтът започва с новите стени.
Част 6 – Инсталациите.
Част 7 – Запечатване и мазилка
 
ALL in Studio