Продължаваме нашата история с проектирането на интериорен дизайн на апартамент за млада двойка с отношение към изчистените форми. Жилището се състоеше от два апартамента, които трябваше да обединим в един и успоредно с това пространствата трябваше да бъда свързани помежду си, но не и преходни. В предишния пост ви запознахме с новото разпределение, което направихме за нашите клиенти. Днес продължаваме със следващата фаза от проектирането – а именно идейните концепции и визуализации.На този етап от интериорния проект пространството придобива обемен смисъл. Избират се форма, големина, цвят и композиция на мебелите. Говорим за цветове, материали, комбинации. Избираме настилки за подовете, таваните и стените. Позиционираме осветителните тела и преценяваме коя зона от колко светлина се нуждае.

Интериорен дизайн на всекидневна, антре и баня

Повечето хора не могат да си представят пространствата. За това е нужна визуализацията. Тя ни помага да видим всичко в обеми. Можем да сравним едновременно няколко проекта за едно и също пространство и накрая да изберем най-подходящия. По време на проектирането можем да коригираме всеки един дребен детайл и после да видим дали наистина е добре и дали е там мястото му. Визуализацията дава максимално представа за това как наистина ще изглеждат нещата.

Горе виждаме кадър от кухнята и част от дневната. Ясно и отчетливо се усеща отделението на функциите готвене и всички останали посредством първо повдигането на нивото и второ свалянето на тавана.

Материали и цветови възможности – минимални изразни средства с максимален ефект – съчетание на противоположностите. Композиция – ясна, точна и ненатрапчива, четливи обеми, подчертаващи функцията.

Спалнята е сравнително малка. За това използваме светлите тонове на бялото, съчетани с топлината на дървесния материал, които обръща и като гръб спалнята. Над главата на всеки пускаме ненатрапчива светлина.

Част от интериора на баня и спалня, проектирани от Алл ин Студио

Единствената преграда между банята и спалнята е стъклена витрина от горе до долу, посредством която светлината влиза необезпокоявана в банята. Ваната е така ситуирана, че когато се потопиш в пяната и се отдадеш на пълен релакс, пред теб се открива гледка към Витоша.

Част от интериор на баня

За плот и мивка ще използваме отливка от технически камък, а вертикалният щранг от ляво ще ни бъде композиционен модул, по който да си композираме обемите на шкафовете в банята.

Интериорен дизайн на входно помещение

Във входното предверие решението е изцяло в бяло, тъй като естествената светлина там е сведена почти до нула. Подът от саморазливна замазка допълнително спомага за възприемането на пространството като единен обем, а огледалото, разположено по късата страна на гардероба добавя допълнителна перспектива на помещението. Зад гардероба сме приготвили една изненада за нашите клиенти, която за момента ще запазим в тайна :)

Проектът на този етап е одобрен от нашите клиенти. Следващата фаза е проектирането в детайли на мебели, стени, разгъвки на стените, ел., вик и ов инсталации. Очаквайте скоро продължение :) А междувременно предишните етапи на проекта:

Всички публикации по темата:
 
Част 1 – Заданието.
Част 2 – Решението.
Част 3 – Визуализациите.
Част 4 – Работните проекти.
Част 5 – Ремонтът започва с новите стени.
Част 6 – Инсталациите.
Част 7 – Запечатване и мазилка
Част 8 – Тавани и малка баня.
Част 9 – Плочки коридор, кухня и баня.
Част 10 – Банята.
Част 11 – Боя и паркет
Част 12 – мебели
Част 13 – фотосесия.

ALL in Studio