“Резултатът е пространство, категорично и неуловимо, което създава комплекс от различни визуални възприятия.“

АLL in Studio Residence H9

Представяме ви нашия най-нов завършен интериорен проект – изключителната резиденция H9. Специфичната архитектура и локация на къщата ни предизвикаха да избягаме от традиционното разбиране за лукс и да се откажем от тъмните тонове и тежките обеми. Вместо тях избрахме комбинация от естествен дъб, бял мрамор, чисти и топли тонове и детайли от злато, които подчертаха даденостите на къщата – високи тавани, естествена светлина и красива гледка към зеленината и градината навън.

Клиентът ни избра да ни даде пълна свобода при избора на материали и текстури в търсенето на стил, който балансира усещанията на спокойствие, уют и изисканост в синхрон с природата.

АLL in Studio Residence H9

Проектирахме всяко от помещенията с различен характер, запазвайки основните материали в общата концепция на проекта – белият мрамор, златните елементи в геометрията на мебелите и дъбовия фурнир. Избрахме да включим естествен камък и гранитогрес при част от настилките и мебелите, за да обогатим палитрата от текстури и усещането за естествени материали в проекта.

 

#ALLinLivingRoom

Дневната е най-голямото пространство в къщата и се характеризира с високи тавани, обилна естествена светлина и директна връзка между екстериор и интериор. Тя е сърцето на дома и комбинира няколко функционални зони в едно. Зоната с меко сядане се намира в центъра на композицията и нейните основни акценти са килима и осветителните тела, подчертаващи височината и архитектурния обем на пространството. Огледално на тази част е позиционирана зона за почивка и уединение с вградена камина и удобни кресла пред нея. Странично на тях е проектиран и ефектен винен бар с остров и всички необходими екстри за перфектното посрещане на приятели и гости у дома.

АLL in Studio Residence H9 Kitchen

#ALLinKitchen

Кухнята и трапезарията се намират в отделно пространство, където доминира белият цвят. Той е допълнен от динамичната текстура на камъка и акцента на златните детайли. Централен елемент е монолитният обем на домашното барбекю, което свързва зоната на кухнята със зоната на трапезарията и създава мултифункционално пространство с различни сценарии на сядане и готвене.

АLL in Studio Residence H9 Spa

#ALLinSpa

Банята на първото ниво от къщата е проектирана със сходен подход към разпределението и съчетава няколко функции в едно. Към традиционните за мокрите помещения елементи, добавихме домашна сауна и второ подово ниво с вана и зона с меко сядане. За акцент в банята избрахме цветни стенни плочки с флорални мотиви, които допълват усещането за потапяне в пространство за почивка и релакс.

АLL in Studio Residence H9 Office

#ALLinOffice

Проектът за домашния офис на втория етаж на къщата се възползва максимално от архитектурните дадености на пространството. Водещ елемент в него е високата библиотека с асиметрична геометрия, изпълнена с познатите вече основни материали от първия етаж. Мраморът по стените изглежда едновременно познат и различен защото този път е комбиниран с оребрена ламперия от естествен дъб. По-смелото използване на тъмни цветове при первазите и осветителните тела е умишлено търсено и създава своеобразна рамка на пространството.

АLL in Studio Residence H9 Bedroom

#ALLinMasterBedroom

В зоната на спалнята мраморът и камъкът отстъпват място на текстила и меките дамаски, в комбинация с дърво и едва забележими златни детайли. Избраната гама от тъмно синьо, бежово и бяло подчертава характера на пространството като място за почивка и уединение.

АLL in Studio Residence

#ALLinWardrobe

Проектът за гардеробното пространство е изпълнен с внимание към нуждите на клиентите ни, предоставяйки максимално много пространство за съхранение. Едновременно с това не направихме компромис и с водещата концепция за проекта на чистота на формите и обемите, светли цветове и естествени материали. Нестандартните извити корпуси на гардеробите и елегантните им дръжки във фугите на вратите превърнаха на този тип стандартни мебели за съхранение в уникални елементи, които стават естествено продължение на архитектурните обеми.

Разгледайте всички  наши проекти на

www.allin.bg

all in studio dare to be bold
dare to be bold