MInotti продукти за интериор, система за сядане и аксесоари

“Minotti – вътрешен чар с естествена външна индивидуалност.”

Продължаваме с поредицата ни за “Най-яките дизайн брандове, с които работим” и след като, вече ви запознахме с друг наш любим бранд MOOOi, днес решихме да ви разкажем за една компания, която не просто ни вдъхновява, а която е истински пример за изискан дизайн – именно Minotti.

Основана в Италия през 50те години от Алберто Миноти, компанията първоначално е със  занаятчийско измерение, но с годините придобива промишлен характер и размери. През 60те години синовете Роберто и Ренато Миноти се намесват в управлението и оказват своето влияние за посоката на развитие на бранда.

Ключът към идентичността на Minotti се крие в способността му да изрази съвършената концепция “Made in Italy” съчетавайки традицията и технологията по необикновен начин: уменията на занаятчиите си взаимодействат с най-съвременните производствени методи, а интелигентните мисъл на архитекти и дизайнери, като Родолфо Дордони, придават чувствителност и емоция на индустриалната прецизност. По този начин резултатът е впечатляващ.

Minotti функционален и красив диван, част от интериорен дизайн на апартамент

Като добавим високото ниво на ноу-хау и внимателното подбиране на материали и технологии, които разкриват склонност към безупречни детайли, в комбинация със стремеж към върхови постижения, който включва всички сектори на компанията, Minotti създават лесно разпознаваеми продукти с несравним комфорт, надеждност и способност да издържат теста на времето.

Minotti обзавеждане за дневна състоящо се от система за сядане, осветление и подови настилки

Колекциите на компанията се характеризират с творчески и последователен обмен между вътрешни и външни усещания, за да  създадат идеалния дом на 

Minotti.  Minotti обзавеждане за дневна състоящо се от система за сядане, осветление и подови настилки

 

Смесените форми, материали, цветове и архитектура на пространството, допринасят за  създаването на вътрешен чар с естествена външна индивидуалност.

 

Ето защо Minotti продължава да бъде разумният избор на дизайнери и архитекти по целият свят, които се стремят да създават стилен и на най-високо ниво интериорен дизайн и споделят визията на компанията, че уникалният начин за представяне и живот на дома е вграден в уникалния начин на живот на мебелите.

Компанията е специализирана в проектирането и производството на  мебели, както за вътрешен, така и за външен дизайн. Това, което отличава продукцията на Minotti, е нейната задължителна комбинация от технологии и традиции. Голямото разнообразие от мебели и аксесоари е съпътствано със силна естетическа идентичност, елегантни пропорции и ненадминат комфорт.

Minotti интериор и обзавеждане за спалня и осветление

В мебелите, предназначени за външно оформление също откриваме изтънчената елегантност и ненадминатият комфорт, които отличават продуктите на бранда. Независимо дали става въпрос  за градината, вътрешният двор или верандата – благодарение на страстното търсене на подходящите материали и внимателно подбраните продукти, компанията създава функционални и естетически мебели.

Minotti продукти предназначени за обзавеждане на открито

Minotti продукти предназначени за обзавеждане на открито

Всяка година Minotti дебютира с нова колекция на ежегодното изложението ISaloni в Милано, която включва мебели за всяка част от дома. Всяка нова колекция е вдъхновена от настроение, формирано от атмосферата, преплетено със сложната архитектурна среда и създаването на уникални фон, върху търсенето на оригинални комбинации от материали, цветове и стилистики. Всеки детайл допринася за създаването на опит в марката, който оставя забележимо впечатление в очите и съзнанието.

Е, повече ни е нужно, за да се превърне компанията е един от любимите ни брандове! :)

ALL in Studio