Moooi on iSaloni Milano

“За Moooi животът е необикновен!”

Или коя е първата компания от поредицата ни “Най-яките дизайн брандове, с които работим”, която стартираме от днес, седмица след края на последното iSaloni!

Обикаляйки изложението, в опит да видим колкото се може повече неща, ни хрумна идеята в нашият блог, да ви представяме понякога различни компании, с които работим, повече за тяхната история, създаване и защо ги харесваме!

И именно срещата ни с Moooi беше един от важните моменти за нас на тазгодишното Salone Internazionale Del Mobile 2018. Всяка година компанията се разполага в зона Тортона, на улица Via Savona 56.

Moooi Tortona Milano

Днес ще ви предсатвим този бранд, който не просто ни впечатли, а направо превзе съзнанието ни и се влюбихме в него още от пръв поглед преди години когато го видяхме за пръв път!

Когато става въпрос за дизайн, всичко до най-малкият детайл трябва да е съвършено и именно поради тази причина холандската компания, продуктите й и нейната концепция бързо привлякоха вниманието ни. Ето малка част от това, до което и ние успяхме да се докоснем на изложението:

 

                                                      Moooi presentaton on iSaloni Milano

 

Moooi presentscreative luxury for a well curated life. Innovative, provocative & poetic at the same time. A life extraordinary!”

 

 

 

 

Началото на компанията е поставено през 2001 година в Холандия, и от тогава до днес фирмата е символ и олицетворение на перфектният дизайн, съчетаващ в себе си философия и разбиране за естетика. В превод от холандски Mooi (с две “О”) означава красиво. Третото “О” в името на компанията е от особено значение и нейните основатели Марсел Вандерс и Каспер Виссерс решават да сложат, като отличителен знак за допълнителна стойност по отношението на красотата и уникалноста.

Тазгодишната тема на MOOOI бе “Through the Eyes of… & the Museum of Extinct Animals.”

Moooi details Moooi lightsMoooi details

Moooi details

Всеки детайл, цвят или материал в продуктите на Moooi са просто съвършени. И това не е случайно. Силните страни на всеки от нейните създатели Марсел Вандерс и Каспер Виссерс се допълват перфектно: първият е упорит и страстен дизайнер с чувство за бизнеса, а вторият е двигателят на продажбите с очарователно око за дизайн. В допълнение към дизайна на Марсел Вандерс, Moooi представя и работата на други известни дизайнери, както в своята страна, така и по света. Ето някои от тях: Юрген Бей, Бертян Пот, Маартен Баас, Хайме Хайон, Нери и Ху, Студио Джоб и Ника Жупан.

В компанията изключително много се държи на това, постоянно да се създават нови продукти, което от своя страна води и до добрите резултати. През последните няколко години Moooi разширяват своите хоризонти с бързи темпове, като към момента разполагат с магазини в ключови градове по света, като Амстердам, Лондон, Милано, Ню Йорк, Токио, Кьолн и др. Тези шоуруми са идеалното място за професионални дизайнери, които желаят да тестват колекциите  на Moooi в уникални вдъхновяващи композиции, като визуално потвърждават многото възможности на компанията.

Moooi details

Стилът на всяка колекция е изключителен, закачлив, изискан, и се основава на убеждението, че дизайнът е въпрос на любов. Moooi се гордеят, че създават вечни дизайнерски обекти, които са уникални и същевременно приетжават характера на античността, освежени от съвремието. Тази комбинация фокусира вниманието на марката върху производството на икони за дизайн. Независимо дали става въпрос за осветление, мебели или аксесоари, всеки продукт има за цел да подчертае индивидуалноста на дома, добавяйки допълнително усещане за креативност и красота.

Moooi presentation on Milano

Възможноста да открием тази невероятна компания и допирът ни до нея, няма как да не окажат влияние върху работата ни занапред.

Повече снимки свързани с Moooi можете да откриете в нашата Pinterest страница, в Instagram профилът ни, както и на официалната страница на компанията https://www.moooi.com/.

Следващият път ще ви разкажем и за друг бранд, който заслужава внимание, а до тогава, не забравяйте:

”Красотата ще спаси света!”….особено в областта на дизайна :)

ALL in Studio