Milano  

Ах, Италия!  

Сякаш всичко в тази страна е сътворено със стил.  Признаваме си, че за нас Италия е повече от туристическа дестинация. В нея откриваме уникална архитектура, история, живописна природа, вкусна храна, нощен живот, мода и дизайн буквално навсякъде. Този път обаче имаме няколко основни цели на нашето пътуване, за които ще ви разкажем в няколко поредни теми.

Нека започна с това, че първо ще се отправим към Милано…все пак месецът е април, а това означава, че тази година в периода от 17 до 22 април градът ще е домакин на 57-то поредно издание на Salone Internazionale Del Mobile 2018  едно от най-важните събития в сектора на мебелната промишленост. 

Няма как да не го посетим, нали разбирате?! 

iSaloni 2018 Milano

Ето и малко интересни факти за самото събитие: Salone Internazionale Del Mobile е най-голямото и престижно изложение на мебели в света. Неговото начало е положено през 1961г, като още от тогава изложението привлича посетители от всички краища на света и се превръща в отправна точка за отлични постижения в дизайна.

И ALL in Studio ще бъде там!

Еxhibition halls iSaloni

Exhibition halls iSaloni

Характерно за изложението е, че едновременно се представят различни специализирани експозиции, като:

  • Salone Internazionale del Mobile  това е изложбата за мебели, където бихте могли да откриете всичко необходимо за обзавеждането на вашият дом…от всекидневна, трапезария, спалня, детска стая и т.н.
  • International Furnishing Accessories Exhibition – тук ще намерите изложени предложения за аксесоари, декорация и домашен текстил.
  • EuroCucina – пък е специализираното изложение обхващащо сегмента мебели за кухни и кухненски аксесоари.
  • International Bathroom Exhibition – обзавеждане, оборудване и аксесоари за баня, сауна, спа зона, водопроводни инсталации и довършителни дейности.
  • Euroluce – изложбата е посветена изцяло на осветлението. Осветителни тела и системи, предназначени за външни и вътрешни пространства, за дома и офиса, промишлени обекти.

През седмицата в която се провежда събитието, от всеки ъгъл на Милано ще усетите атмосферата на оригиналност и дизайн.

Milan street Tortona destrict

Букнали сме си airbnb, купили ли сме си билети, стегнахме багажа и се отправяме развълнувани към Милано, за да видим колкото се може повече. Следващият път ще ви разкажем за времето прекарано на изложението, за производителите и компаниите , които ще видим и за последните новости и тенденции в дизайна.

 

L’Italia, stiamo arrivando!

И тъй като в Италия има от всичко по много, ще си спретнем и една статия, за интересните места, които мислим да обиколим, за привлекателните ресторантчета, в които ще хапнем, за красивите и стилни италианци и малките им, но лъскави автомобили :).

Всичко това следващите седмици…

Повече информация за Salone Internazionale Del Mobile 2018, може да откриете на официалната страница на изложението : https://www.salonemilano.it

Не пропускайте да разгледате интересните снимки, които ще направим в нашата Pinterest страница или в Instagram! :)

ALL in Studio